Bij Ecoras is het No-Waste-November!

Ons team wandelt graag tijdens de lunchpauze. Hierbij treffen we helaas maar al te vaak zwerfafval aan. Maar hoeveel zwerfafval komen de collega’s nou eigenlijk tegen op zo’n dagelijks pauze rondje? En wat voor type zwerfafval betreft het dan? Om daar antwoord op te geven is het deze maand bij Ecoras No-Waste-November, een maand waarin we ons extra inzetten voor het verwijderen van zwerfafval uit de omgeving.

No Waste November tegen zwerfafval

De actie is simpel: Tijdens onze lunchwandelingen wordt een maand lang al het zwerfafval dat we tegenkomen verzameld. Het verzamelde vuil wordt naderhand geanalyseerd op o.a. aantal, volume en materiaalsoorten.

In de 7 dagen dat we inmiddels actief zijn, is er (helaas) al erg veel zwerfafval verzameld. De verzamel-boodschappentas zit vaak al helemaal vol voordat de wandelronde ten einde is. Wat ons nu al opvalt? HEEL.VEEL.BLIKJES. Hoog tijd voor statiegeld op blik dus… gelukkig komt er eind dit jaar verandering! Te danken aan Stientje van Veldhoven

Halverwege deze maand komen we met een update rondom de inzameling. Met dank aan de Gemeente Groningen voor het beschikbaar stellen van o.a. knijpers en afvalzakken waarin we het zwerfafval kunnen bewaren.

Note na deze publicatie: onderhand is ons No Waste November al omgezet in een blijvend inititatief. Lees hier meer.

Doet jouw bedrijf volgend jaar ook mee? #kleinemoeite