Closing Carbon Cycles with Renewable Amines (3CRA)

Met veel enthousiasme mogen we meedelen dat het 3CRA consortium haar gevraagde MOOI subsidie van ruim 3 miljoen euro mag gaan ontvangen voor Closing Carbon Cycles!

Closing Carbon Cycles with Renewable Amines

Het 3CRA consortium, dat staat voor Closing Carbon Cycles with Renewable Amines, onder voorzitterschap van  en Andre Heeres, werd beoordeeld als vernieuwend voor de Nederlandse markt en maatschappij, met een hoge mate van kwaliteit in het samenwerkingsverband tussen relevante en ervaren partijen uit de hele waardeketen.

Recycling / upcycling van polyamides en polyurethanen

In het project worden nieuwe processen ontwikkeld voor de re/upcycling van polyamides en polyurethanen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van biomassareststromen en end-of-life kunststoffen die niet geschikt zijn voor mechanische of chemische recycling.

Rol van Ecoras

Binnen dit consortium werkt Ecoras aan het uitvoeren van milieu impact analyses (LCA) van de bovengenoemde processen/producten. Daarnaast zal Ecoras  samen met de Rijksuniversiteit Groningen werken aan de ontwikkeling van ”Predictive-LCA ”. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze collega Micha Klaarenbeek.

Consortium partners 3CRA: