CIRCO Track

Circo Track workshop

Een CIRCO Track workshop leidt tot een nieuw (circulair) businessmodel voor de ondernemer waarin kort en krachtig beschreven staat hoe het bedrijf waarde creëert, levert en behoudt.

Een CIRCO Track bestaat uit drie bijeenkomsten van een halve dag, waarbij de deelnemers samen met een circo-trainer van Ecoras op zoek gaan naar circulaire kansen.

Op zoek naar een nieuw, circulair businessmodel?

Een CIRCO Track leidt tot een nieuw (circulair) businessmodel voor de ondernemer waarin kort en krachtig beschreven staat hoe het bedrijf waarde creëert, levert en behoudt.

Een CIRCO Track bestaat uit drie bijeenkomsten van een halve dag, waarbij elke deelnemer met zijn eigen product(en) aan de slag gaat. De deelnemers gaan samen met een circo-trainer van Ecoras op zoek naar circulaire kansen. Hierbij worden verschillende zaken onder de loep genomen, zoals de verspilling in het productieproces, maar ook naar de gebruikte grondstoffen. Misschien zijn er duurzamere alternatieven bijvoorbeeld een biobased grondstof of een grondstof vanuit een afvalstroom. Maar we kijken ook naar het verbreden van diensten. Kunnen bedrijven misschien reparaties aanbieden, waardoor producten opnieuw of langer gebruikt kunnen worden.

Kortom, een Circo Track geeft concrete handvaten om met circulariteit aan de slag te gaan. Je werkt je eigen business case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is in jouw bedrijf.