Ecoras lid van Circulair Groningen

Goed nieuws, wij zijn deze week lid geworden van Circulair Groningen!

Met ons lidmaatschap willen we uiteraard bijdragen aan een circulaire economie in Groningen. Wij als Ecoras doen niets anders, maar met dit lidmaatschap maken wij samen met andere leden in Groningen het mogelijk om zoveel mogelijk circulair te werken in Groningen. Het is van groot belang dat we onze krachten én onze middelen bundelen in de provincie Groningen.

Ecoras stond al aan de wieg van Circulair Fryslân, wat een groot succes is. “Waarom doen we dit niet ook in Groningen, vroegen we ons wel eens af,” aldus Micha Klaarenbeek. “Nu Circulair Groningen een feit is, wilden wij natuurlijk ook lid worden. Het heeft zoveel voordelen voor bedrijven én voor de provincie Groningen. Circulair Groningen biedt de mogelijkheid om lokaal nieuwe, circulaire ketens te ontwikkelen. Hopelijk komen er zo ook meer financiële middelen vrij voor de circulaire lobby. Wij hopen in ieder geval bedrijven te kunnen helpen met hun transitie naar een circulaire bedrijfsvoering.”

Bart Volkers van Circulair Groningen is ook blij dat hij Ecoras heeft mogen verwelkomen als nieuw lid. “Uiteraard zijn we blij met de kennis en kunde die Ecoras met zich meebrengt. Kennis over LCA’s (milieu impact analyses) is voor alle leden van groot belang. Micha Klaarenbeek is CIRCO-trainer dus hij kan onze leden ondersteunen in hun circulaire ambities door het uitvoeren van CIRCO tracks en LCA’s. Maar ook de uitstraling die Ecoras als organisatie heeft, is een waardevolle toevoeging. Sven Jurgens is in heel Noord-Nederland bekend als het om circulaire kunststoffen gaat. Micha Klaarenbeek is een bekende naam in Groningen als het gaat om LCA’s en heb je het over het opbouwen van circulaire ondernemingen dan denk je aan Cor Kamminga. Kortom, Ecoras kan zowel onze leden als onze vereniging verder helpen in de transitie naar een circulaire economie.

circulair groningen