Introductieblog Jantje Wildeboer

Jantje WildeboerToen ik 20 jaar was verhuisde ik van Duitsland naar Leeuwarden voor de HBO-opleiding Hospitality Management. Een grote stap, maar ik wilde graag een internationale opleiding volgen. Nadat ik deze opleiding had afgerond, koos ik voor de master Sustainable Entrepreneurship waar ik afstudeerde op een onderzoek in verandermanagement.

Ik hou van reizen. Ik heb tijdens en na mijn middelbare schooltijd twee keer een jaar door Zuid-Amerika gereisd. Het liefst doe ik activiteiten in en op het water zoals zeilen en duiken. Buiten het werk vermaak ik me met bordspellen, ga ik graag uiteten of naar de klimhal. Ook klussen we nu veel aan ons nieuwe huis, maar we hopen stiekempjes over vijf jaar een jaartje op een zeilboot te wonen en de wereld over te zeilen.

Vanwaar jouw interesse in Sustainable Entrepreneurship

Ik heb nu eenmaal een innerlijke drive om mensen tot omdenken aan te zetten. Het liefst via innovatieve businessmodellen en op duurzaamheidsvlak. Ik mag graag meewerken aan verandering en het liefst snelle verandering want ik ben niet erg geduldig. Dat is best lastig want de transitie naar circulariteit is niet snel gedaan.

Wat is nu jouw rol binnen Ecoras?

Ik werk als junior projectleider Circulaire Plastics en heb dus veel met plastics te maken. Ik heb daar geen directe ervaring in of opleiding voor, maar ik bijt me er graag in vast. Al was het alleen al om de vele mooie duikplekken op de wereld te behouden. Ik werk nu aan drie grote projecten binnen Ecoras, gerelateerd aan textiel en bioplastics.

Wat wil je graag bereiken?

Als ik naar de regio kijk, dan hoop ik dat er in Noord-Nederland veel nieuwe sustainable bedrijven ontstaan én ook blijven. Er wordt hier aan zoveel mooie innovaties gewerkt. Kijk ik naar mijn eigen ontwikkeling, dan hoop ik veel te leren op gebied van projectmanagement en advisering, want dat zie ik mezelf wel blijven doen.