Introductieblog: Klaske Geene

klaske geeneJullie kennen me waarschijnlijk al een beetje, door mijn afstudeeronderzoek bij Ecoras. Daar is al het nodige over geschreven, maar dit verhaal gaat over mij. Ik ben Klaske Geene en als ik mij in één zin zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen: ik haal energie uit impact maken op een groene en positieve manier.

Tijdens mijn studie Biomedische Technologie deed ik veel met dansen en ik begon met werken in de zorg. Nog steeds bezoek ik om de week op vrijdag een dementerende vrouw, want ik kan van haar geen afscheid nemen. In de zomerperiode begeleid ik vakantiekampen in Zeeland voor kinderen met een beperking. Werken in de zorg geeft mij een enorme voldoening, ik heb dan ook getwijfeld of ik in de zorg wilde of toch de circulaire economie. Bij Ecoras krijg ik de kans om me te bekwamen in een breed scala aan aspecten in de circulaire economie. Daarom heb ik gekozen toch mijn groene hart te volgen.

 

Vanwaar jouw interesse in de circulaire bio-based economie?

Dat is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader is altijd met de natuur bezig. Vroeger op vakantie gingen we veel wandelen in de natuur en vogels of insecten spotten. Mijn vader gooide niet snel iets weg. Hij keek altijd of hij het kon repareren of hergebruiken en was een van de eersten die zonnepanelen nam. Via Instagram werd ik geïnspireerd om voor een veganistische levensstijl te kiezen. Dit lukt me in 95% van de gevallen. Soms maak ik een uitzondering, maar ik eet altijd vegetarisch. Daarin zal ik nooit concessies doen. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat een duurzame wereld echt het belangrijkste onderwerp van deze tijd is.

Wat is je rol binnen Ecoras?

Ik ben nu junior consultant Ketenanalyse. Ik heb er enorm veel zin in om me te mogen verdiepen in de wereld van milieu impact analyses zoals duurzaamheidsscores, CO2 footprints en levenscyclusanalyses (LCA). Bij het maken van een LCA moet je over goed en veel nadenken, heel veel verschillende informatie verzamelen, maar aan het einde van het project heb je een concrete analyse die in de praktijk toepasbaar is. Die combinatie vind ik geweldig. Daarnaast mag ik me inzetten voor het ziekenhuisafvalproject, waar ik natuurlijk mijn liefde voor de zorg in kwijt kan en waarin ik de kennis van mijn studie kan toepassen.

Wat wil je graag bereiken?

Ik zou graag heel veel kennis willen vergaren op het gebied van LCA’s en circulaire economie, zodat ik weet hoe het echt zit en dit ook kan uitdragen. Er is zoveel greenwashing gaande. Ik wil graag in mijn carrière de circulaire transitie verder helpen. En stiekempjes hoop ik natuurlijk dat het herbruikbare matje van 60x60cm, dat als meest duurzame oplossing uit mijn afstudeeronderzoek kwam en nu nog in ontwikkeling is, op de markt komt en ook door de ziekenhuizen massaal toegepast gaat worden. Dan heeft mijn onderzoek bijgedragen aan een circulaire zorg, dat zou ik een hele eer vinden. Nieuwsgierig naar mijn onderzoek? Lees hier meer.

medisch product verduurzamen