Geen tijd voor afval

Wij willen voorkomen dat we de aarde uitputten. Onze aarde heeft maar een beperkte hoeveelheid grondstoffen en in de huidige economie gaan we daar razendsnel doorheen. Dit moet anders, en Ecoras draagt bij aan de verandering. Wij voorkomen afvalproductie door circulaire waardeketens te realiseren, ecologische inzichten toe te passen en economische kansen te pakken. Meer over onze diensten lees je hier.

Onze missie & visie

De missie van Ecoras is om circulaire waardeketens te realiseren door omgevingsgerichte, technische en economische kansen in de circulaire economie te herkennen en ermee aan de slag te gaan.

Dit doen we vanuit onze visie om bij te dragen aan een meer voorzichtige en bewuste omgang met grondstoffen. Wij willen voorkomen dat we de aarde uitputten. Dit doen we door verschillende systemen circulair te ontwerpen en organiseren, op een praktische en toepasbare manier. Op deze manier bereiken we een circulaire economie die bijdraagt aan een leefbare planeet in de toekomst.


Onze kernwaarden

Ecoras heeft expertise

Wij hebben al 21 jaar ervaring in de domeinen groene chemie, duurzame & circulaire plastics en biobased producten & toepassingen.

Ecoras is full service

Wij zijn het enige full service bedrijf in groningen voor de realisatie van circulaire
waardeketens; ontwikkeling van waardeketens, ecologische inzichten, economische kansen.

Ecoras is actueel

Wanneer wetgeving of de businesscase belemmerend is, kan Ecoras ondersteunen dankzij het unieke grote (inter)nationale netwerk.

Ecoras is een aanjager

Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld en dragen daarmee bij aan de ontwikkelingen in ons vakgebied.


Ecoras maakt impact

Met onze dagelijkse werkzaamheden dragen wij bij aan Sustainable Development
goals 9, 12 en 17.