”Closing Carbon Cycles with Renewable Amines” – Innovatieproject MOOI

Het 3CRA consortium, dat staat voor Closing Carbon Cycles with Renewable Amines, onder voorzitterschap van  en Andre Heeres, is beoordeeld als vernieuwend voor de Nederlandse markt en maatschappij, met een hoge mate van kwaliteit in het samenwerkingsverband tussen relevante en ervaren partijen uit de hele waardeketen.

Recycling / upcycling van polyamides en polyurethanen

In het project worden nieuwe processen ontwikkeld voor de recycling van polyamides en polyurethanen. Denk hierbij aan moleculaire recycling (ook wel chemische recycling). Tevens worden nieuwe productieroutes voor polyamiden en polyurethaan ontwikkelt door in te zetten op biomassareststromen en end-of-life kunststoffen die niet geschikt zijn voor mechanische recycling.

Rol van Ecoras

Ecoras is projecleider van ”Result package 4” waarbij de focus ligt op de sociale, milieutechnische en economische aspecten van de technische innovaties binnen het project.

Binnen dit consortium werkt Ecoras specifiek aan het uitvoeren van milieu impact analyses (LCA) van de bovengenoemde processen/producten. Daarnaast zal Ecoras samen met de Rijksuniversiteit Groningen werken aan de ontwikkeling van ”Predictive-LCA ”. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze collega Micha Klaarenbeek.

Consortium partners 3CRA: