milieu impact analyses

LCA Training – NHL Stenden

Eind April gaf Ecoras een tweedelige basis training LCA (Life Cycle Assessment) aan de lectoren en medewerkers van de lectoraten Sustainable Plastics en Circular Plastics van NHL-Stenden. De komende jaren worden LCA’s een steeds belangrijker thema binnen de duurzaamheidstransitie evenals binnen de onderzoeksgroepen bij NHL-Stenden die werken aan duurzamere materialen en processen.

 

Opzet

Met de training maakten de deelnemers kennis met de LCA methodiek en de mogelijkheden.  Zowel de basisprincipes werden uitgelegd maar er werd ook hard geoefend met een voorbeeldcase. Tijdens de tweede dag werd er wat dieper ingegaan op een aantal onderdelen en ontwikkelingen. Als afsluiter werden de do’s en dont’s van het rapporteren van resultaten besproken. Het was een geslaagde dag met vele interessante discussies en vragen.

“De training gegeven door Ecoras was zeer goed gericht op een eerste kennismaking met LCA’s en vooral het gebruik ervan. In twee dagen met huiswerk krijg je een goede ervaring wat LCA’s kunnen betekenen in een onderzoeksproject en de discussies over de gebruikte methoden en resultaten hebben een groot inspirerend effect gehad op de onderzoeksgroep. Daardoor wordt het voor die enkele die al ervaring hadden met LCA’s, als een vast onderdeel van onderzoeksprojecten van nieuwe materialen en producten, een stuk gemakkelijker anderen de noodzaak van LCA’s in toegepast onderzoek te laten begrijpen. Deze cursus maar ook een vervolg erop is dan ook zeer aan te bevelen.”

Daan van Rooijen & Rudy Folkersma, NHL Stenden Hogeschool

Benieuwd naar de activiteiten binnen NHL Stenden op het gebied van duurzame en circulaire plastics? Check deze link!

NHL Stenden University of Applied Sciences - UASNL
nhlstenden.com/onderzoek/circular-plastics