World Circular Economy Forum Helsinki

Sven Jurgens neemt deze week deel aan het World Circular Economy Forum in Helsinki. Hij vertegenwoordigt Greenwise Circular Plastics en Chemport. Sven wil daar de ontwikkelingen in circulaire en biobased plastics in Noord-Nederland onder de aandacht brengen. Hij hoopt natuurlijk ook geïnspireerd te raken door andere initiatieven en Europese contacten op te doen voor verdere samenwerkingen, zodat onze ontwikkelingen ook Europees kunnen worden opgepakt.

Wil je meer weten over het World Circular Economy Forum, klik dan hier.

Kort gezegd, Het jaarlijkse World Circular Economy Forum (WCEF) presenteert ’s werelds toonaangevende oplossingen voor de circulaire economie, waaraan ondernemers, leiders, beleidsmakers en deskundigen uit de hele wereld deelnemen. WCEF is een wereldwijd initiatief van Finland en Sitra, het Finse innovatiefonds. Het eerste forum, WCEF2017, definieerde de belangrijkste elementen van een circulaire economie en toonde oplossingen en lessen uit de hele wereld, waarbij 1.500 mensen uit meer dan 100 landen bijeenkwamen. Het World Circular Economy Forum wist uit te groeien tot een deelname van 4.200 mensen uit 149 landen. Benieuwd hoeveel er dit jaar naar Finland afreizen.

Het WCEF 2023 biedt een unieke kans om een impuls te geven aan een natuurpositieve toekomst. We weten al waarom de circulaire economie een must is, maar de wereld heeft voorbeelden nodig. WCEF2023 richt zich op het hoe, en nodigt vooral bedrijven, financiers en jongeren uit om het potentieel en de knelpunten van circulaire oplossingen te bepalen. Het forum zal gesprekken vergemakkelijken en een breder begrip creëren over hoe de circulaire economie ons in staat stelt om enkele van de complexe grondoorzaken van overconsumptie van hulpbronnen, vervuiling, klimaatverandering en verlies van biodiversiteit tegelijk aan te pakken.

world-circular-economy-forum